Al 15 jaar ervaring
Orthomoleculair voeding- & huidspecialist
Wetenschappelijke bewezen producten
Huidverbetering

8 tips voor een mooie stralende huid

8 leefstijl tips voor een mooie stralende huid

 Wil jij er zo lang mogelijk mooi, en als het even kan ook jong, uitzien? Dan heb ik een aantal tips voor je. Want, ook al verzorg je je huid goed met crèmes en serums, door sommige gewoontes veroudert je huid sneller dan je eigenlijk wil… 

1. Eten

Wat je eet, heeft veel invloed op de conditie van je huid en haar, eigenlijk op je gehele gezondheid. Zorg daarom voor voldoende en gevarieerd eten aangevuld met vitamines en antioxidanten. Suiker en bewerkte (snelle) koolhydraten, zoals wit brood en pasta’s, helpen zeker niet mee bij het voorkomen van rimpels. 

2. Teveel stress

Door stress en teveel piekeren maakt je lichaam stresshormonen aan. Die zijn schadelijk voor jou en je huid. Je gezicht krijgt een sombere uitstraling en er ontstaan rimpels. Regelmatig ontspannen en sporten helpen tegen stress. 

3. Weinig slaap

Slaap je een paar nachten te weinig, dan heeft dat al snel invloed op je uiterlijk. Je ziet wat bleek, je huid wordt dof en je ziet eerder donkere kringen en wallen. Goed slapen is belangrijk! Je lichaam herstelt zich tijdens je slaap en cellen worden vernieuwd. Ook de cellen van je huid. Voor volwassenen is acht uur slaap per nacht ideaal. Je ziet er niet alleen beter uit, je voelt je ook opgewekter en energieker. 

4. Jojo’en

Door regelmatig afvallen, aankomen en weer afvallen, rekt de huid steeds uit en moet daarna weer strakker worden. Gebeurt dit vaak, dan wordt je huid minder elastisch en minder stevig. Trouwens, hoe magerder je gezicht, hoe eerder je ziet dat je huid ouder wordt. En hoe ouder, hoe dunner en slapper je huid. Is je gezicht juist wat voller, dan vallen eventuele rimpels minder op. 

5. Alcohol

Elk glas alcohol maakt de bloedvaatjes in je huid telkens een stukje wijder. Hierdoor kunnen de bloedvaatjes in de huid meer zichtbaar worden en oogt je huid roder. 

6. Roken

Roken is slecht voor je huid. Of je nu zelf rookt of ’meerookt’. Rook droogt de huid uit, waardoor rimpels ontstaan. Doordat rook ook de bloedvaten vernauwt, raakt de huid minder doorbloed en worden afvalstoffen minder goed afgevoerd. Dit is de reden dat rokers vaak een grauwe huidskleur hebben. 

7. Zonnen

Zonnestralen, UV-stralen, kunnen schadelijk zijn. Je huid verliest vocht en droogt uit. Zo ontstaan rimpels en je huid ontwikkelt bruine pigmentvlekken. Die zie je het duidelijkst als je een lichte huid hebt. Er zijn tegenwoordig voldoende middelen om je tegen de zon te beschermen. Een dagcrème met een SPF van minimaal 20 (liever nog 30) beschermt je huid elke dag, ook als de zon niet schijnt. In de zomermaanden en als je echt gaat zonnen, kies dan voor een SPF van minimaal 30 en draag een zonnebril. 

8. Beweging

Voldoende beweging zorgt voor een goede bloedsomloop en doorbloeding van je huid. Die krijgt dan voldoende zuurstofrijk bloed en voedingsstoffen. Beweging helpt ook om stress tegen te gaan. Je voelt je niet alleen beter, je ziet er ook beter uit. 

Zo zie je dat ook allerlei factoren van buitenaf invloed hebben op je huid. Door gezond te leven, worden de bouwstenen van je lichaam van binnenuit aangevuld en hersteld. Dat zorgt voor een gezonde look: een gladdere en strakkere huid en het zorgt ook nog voor sterkere haren en nagels.

Het goed verzorgen van je lichaam van binnenuit is dan ook net zo belangrijk voor je huid als wat je smeert!

Astrid Sparreboom

Astrid Sparreboom

Orthomoleculair voeding- & huidspecialist

Alle artikelen

In deze blog:

Lees ook: