Al 15 jaar ervaring
Orthomoleculair voeding- & huidspecialist
Wetenschappelijke bewezen producten

Acne

In dit artikel:

Acne, puistjes of ontstekingen behandelen in Amersfoort

Hieronder lees je in het kort wat de aandoening inhoudt en wat je kunt doen tegen acne.

Wat is acne?

Acne treffen we meestal aan op het gezicht, maar ook in de hals, het decolleté en de rug. Zowel vrouwen als mannen kunnen last krijgen van acne tijdens hun puberteit of zelfs nog ver daarna.
Er is een overmatige productie van talg waardoor er een verstopping ontstaat in een talgklier. Hierdoor ontstaan er mee-eters en onzuiverheden. Als deze gaan ontsteken ontstaan er puistjes.

Oorzaken van acne:

Factoren die zeker van invloed kunnen zijn op het ontstaan van acne, naast de overmatige talgklierwerking zijn:

belle allure

Hoe kun je acne voorkomen?

De verleiding is vaak erg groot om zelf aan de puistjes te gaan krabben. Hierdoor ontstaan vaak littekentjes of pigmentvlekjes. Het advies is dan ook niet te krabben of peuteren. Zo kan je veel schade aan je huid voorkomen.

Wat kun je tegen acne doen?

Een consequente thuisverzorging met de juiste producten is een must om resultaat te krijgen. Gebruik geen producten die te agressief zijn. Die werken vaak ontvettend waardoor de huid gaat reageren en op termijn juist nog meer talg gaat produceren.

Worden acne behandelingen vergoed?

Vaak worden de acne behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Ik ben in het bezit van de juiste specialisatie om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Welke behandelingen kun je inzetten tegen acne?

Microneedling

Peeling