Resultaat met (collageen) supplementen

Published:

Door verkeerde voeding, te weinig beweging en hormonale veranderingen hebben veel mensen last van vroegtijdige huidveroudering en/of andere huidproblemen.

De oplossing hiervoor zit hem vaak in een gecombineerde aanpak. Dus niet alleen maar heel goed letten op je voeding of 6 keer een intensieve behandeling in de salon laten uitvoeren. De beste resultaten voor een mooie strakke huid krijg je door een combinatie van bewegen, je voedingspatroon aanpassen, goede producten voor thuis, intensieve behandeltrajecten én (collageen)supplementen gebruiken. 

Jonge kinderen hebben nog een stevige volle huid. Zolang de hormonen nog niet door hun lijf gieren is hun huid in een goede conditie. Dat komt met name omdat de collageenaanmaak dan nog optimaal functioneert. Zodra in de pubertijd de hormonen gaan opspelen, neemt de productiviteit van de collageenaanmaak af. Dat zie je dan nog niet direct omdat collageen een lange levensduur heeft, maar het verklaart wel gelijk waarom rond je 25e levensjaar de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden. 

Met diverse behandelmethodes zoals peelings, lichttherapie, microneedling, bindweefselmassages en hydratatie kunnen we het verouderingsproces remmen en zelfs wat terugdraaien. 

Echter, al deze genoemde behandelmethoden stimuleren alleen maar de aanmaak in je lichaam. Ze activeren het lichaam en maken daarbij kleine trauma's die gerepareerd moeten worden. De bouwstoffen om ook daadwerkelijk te repareren, om dus het collageen aan te maken in je lichaam, moet je eten. Collageen is namelijk een eiweit dat je binnenkrijgt door je voeding. Hoe ouder we worden hoe meer bouwstoffen we nodig hebben om onze huid mooi op peil te houden. Dat kan je niet voldoende uit voedsel halen, ook al eet je biologisch en mega gezond.

Er zijn speciale collageen supplementen te koop. Ik hoor nu sommige mensen zich al afvragen: en doen die dan wel echt wat? 

Het antwoord is JA. Zelf werk ik in de praktijk met Laviesage en ScKin Nutrition. Zij hebben een speciale collageenlijn ontwikkeld waarbij de supplementen zo hoog zijn gedoseerd dat je huid (waar als laatste orgaan de bouwstoffen naar toe gaan) hier baat bij heeft. Ik heb in de afgelopen jaren al vele mooie resulaten gezien bij klanten door de combinatie van behandelingen, thuisproducten en (collageen) supplementen. Door middel van speciale echo apparatuur kan de hoeveelheid collageen in je huid gemeten worden bij de start en opnieuw worden gemeten na het gebruik van de collageen supplementen. 

De collageen supplementen van ScKin en Laviesage bevatten onder andere veel viscollageen. Dat lijkt op ons eigen collageen en wordt dus door het lichaam herkend en gebruikt voor je huid. Er zijn verschillende sterktes van de supplementen beschikbaar afhankelijk van jouw huidconditie en de behandelmethodes die je ondergaat.

 

De nutricosmetics van ScKin en Laviesage zijn voedingssupplementen die speciaal zijn afgestemd op de huidfuncties. Ze bevatten natuulijke werkstoffen die de huidfuncties ondersteunen en activeren. Hiertoe behoren oa vitamine C, omega-3 vetten, collageenpeptides en vitamine D3.
In deze blog heb ik me specifiek gericht op collageen, maar heel veel oorzaken van een huidprobleem kan je echt aanpakken door een goede combinatie van voeding, nutricosmetics en huidverbeterende behandelingen. Ook voor huidproblemen zoals bijvoorbeeld acne, rosacea, couperose zijn oplossingen voorhanden. 

Adres
Kraailandhof 4
3828 JM Hoogland
E-mail
info@belleallure.nl
Telefoon
033 457 10 41