SPF bescherming

Published:

Bescherm je huid met een SPF

Het is zomer! Het seizoen om er lekker op uit te gaan. Als je langer dan een kwartier buiten bent, is het wel noodzakelijk om zonnebrandcrème met SPF te gebruiken. 

SPF staat voor Sun Protection Factor. Let op: de beschermingsfactor van een zonnebrandcrème klopt alleen als je voldoende van het product gebruikt. Voor een goede werking van de SPF heb je voor een volwassen lichaam ongeveer zes volle theelepels zonnebrandcrème nodig. Voor het insmeren van je gezicht kun je ongeveer één theelepel aanhouden. Elk zonnebrandproduct, ongeacht de hoogte van de SPF dien je om de twee uur aan te brengen. De zon breekt namelijk het filter in je product af. Een zonnebrandproduct opnieuw aanbrengen geldt ook na het zwemmen (ook al staat er ‘waterresistent’ op de verpakking), afdrogen, na het douchen of als je erg zweet.

Regelmatig zeggen klanten: ‘Ik hoef niet te smeren, want ik zit niet in de zon.’ Het maakt voor jouw huid niet uit of je in de zon zit, fietst of in de stad loopt. Buiten is buiten. Als de zon niet schijnt, is het donker! Oftewel: als het licht is, is er zon. En als er zon is, is er UV-straling en moet je smeren.

Er zijn drie soorten UV-straling.
UVA komt diep in de huid en veroorzaakt huidveroudering. UVA straling is het hele jaar aanwezig (ook in de herfst en winter).
Van UVB worden we bruin. UVB zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Dat is positief, maar UVB-stralen zijn ook de belangrijkste veroorzakers van verbranding van de huid.
UVC is het sterkst, maar deze straling wordt door de ozonlaag geblokkeerd en komt niet op aarde.

Geniet van de zon, bescherm je huid met SPF
Voor de aanmaak van vitamine D kun je iedere dag een kwartiertje ‘onbeschermd’ naar buiten, daarna dien je maatregelen te nemen en je huid te beschermen door je in te smeren met een product dat een SPF bevat. Denk eraan dat je, al ben je ingesmeerd met factor 50, niet onbeperkt in de zon kunt. 
Een rekensom:
Heb je een lichte huid en verbrand je nog net niet als je tien minuten in de zon bent; dan kun je, als je factor 50 gebruikt 50 x 10 = 500 minuten in de zon zonder te verbranden. 
Dit geldt alleen mits je elke twee uur zonnebrandcrème aanbrengt. Immers, de zon breekt het filter in je product af. 

Tips:
1. Gebruik een dagcrème die naast een zonnefilter (UVA èn UVB) ook hydraterende en huidherstellende ingrediënten bevat. Dan hoef je geen aparte hydraterende crème onder je zonnefilter te gebruiken. Als je foundation gebruikt, kun je dat over je zonnefilter aanbrengen. Zorg dat de foundation minimaal een SPF van 30 heeft.

2. Werk je de hele dag binnen, maar zit je vlakbij een raam? Realiseer je dan dat UVA-stralen door glas gaan. Je verbrandt niet, maar ook binnenshuis kan je huid door straling verouderen. Wil je extra bescherming tegen schadelijke effecten van de zon? Overweeg dan een serum dat rijk is aan antioxidanten en breng dit vóór je zonnefilter op je gezicht aan.

Een heel fijne en zonnige zomer gewenst en vraag je regelmatig af: zon ik wel gezond?

 

Adres
Kraailandhof 4
3828 JM Hoogland
E-mail
info@belleallure.nl
Telefoon
033 457 10 41