Kies gezond!

Published:

Een nieuw jaar is een mooi moment om te kijken naar de keuzes die je dagelijks maakt.

Eet en drink je gezond? Of kan het beter? Je hoeft aan het begin van het jaar niet ineens radicaal het roer om te gooien, dat is meestal niet de manier om blijvend resultaat te boeken. Met wat kleine aanpassingen kun je al veel vooruitgang boeken en je houdt het beter vol. Het grote voordeel van gezonde keuzes maken is dat niet alleen je gezondheid vooruit gaat, maar je huid ook nog eens mooier wordt!

Lauw water, eventueel met citroen
Begin je dag met lauw water en doe hier het sap van een halve citroen in. Drink dit op de nuchtere maag. Dat is goed voor je darmen, je spijsvertering en voor je immuunsysteem.

Smoothies
Een smoothie is een makkelijke en lekkere manier om je dagelijkse portie vitaminen binnen te krijgen. En het is ook nog eens een snel ontbijtje! Doe alle fruit wat je lekker vindt in de blender en maak er een heerlijke, gezonde smoothie van. Vergeet niet om ook groenten toe te voegen. Zo krijg je meteen een groot deel van je dagelijkse dosis groenten binnen. Een mooie verhouding is 1/3 fruit en 2/3 groente. Een avocado maakt de smoothie wat zachter. Een lepeltje kokosolie, een schepje lijnzaad of chiazaad zorgt voor de juiste balans tussen (fruit)suikers, vezels en vetten én voor een betere opname en vertering in je lichaam.

Olijfolie
Olijfolie is erg gezond. Je hele lichaam en dus ook je huid geniet ervan als je de juiste, gezonde vetten eet. Wist je dat olijfolie juist niet gezond is om mee te bakken? Als de olie te heet wordt, ontstaan giftige stoffen waardoor je alle gezondheidsvoordelen kwijt bent. Olijfolie is wel gezond over salade, pasta of in een smoothie. Voor het bakken van je eten kun je beter kokosolie, rode palmolie of roomboter gebruiken.

Avocado's
Avocado’s zijn gezonde vruchten, boordevol goede vetten en vitaminen. Een avocado is, zoals hierboven vermeld, erg lekker in een smoothie, en ook door een salade of op een zelfgemaakte zadencracker. Avocado’s zijn gezond en geven snel een verzadigd gevoel!

Supplementen
Onze voeding bevat weinig voedingsstoffen. Om er zeker van te zijn dat je alle vitamines binnenkrijgt, kun je je voeding aanvullen met supplementen. Wil jij je huid verbeteren of verjongen? Dan kun je echt niet zonder suppletie. Ook al eet je nog zo gezond; voeding alleen is niet voldoende. Afhankelijk van jouw huidconditie en de wens tot huidverbetering is suppletie van omega 3, vitamine C en een collageensupplement aan te bevelen.

Eetdagboekje
Wat je kan helpen bij het maken van gezonde keuzes, is het bijhouden van een eetdagboekje. Schrijf een week lang op wat je eet en wanneer je eet. Niet smokkelen! Zo krijg je een helder inzicht in de tijdstippen waarop je gaat snaaien of wanneer je voeding eet waar jouw huid niet blij van wordt. Als je inzicht in jouw eetpatronen hebt, kun je ermee aan de slag. Uiteraard help ik je graag om te achterhalen waar de mogelijke oorzaak ligt.

Adres
Kraailandhof 4
3828 JM Hoogland
E-mail
info@belleallure.nl
Telefoon
033 457 10 41