Winter; 7 tips voor de huid!

Gepubliceerd:

Geef je huid wat extra aandacht in de winterperiode.

Als je onderstaande tips opvolgt, voorkom je een schrale trekkerige winterhuid. 

1. Dagcreme met SPF

Eigenlijk zou je in Nederland altijd, ook in de winter, een crème met een beschermingsfactor tegen de zon moeten gebruiken. Zonder bescherming van je huid in de zon is immers niet goed.

Een crème met een beschermingsfactor is zeker nodig als je in de sneeuw op de ski’s staat.
Berglucht is droog en heeft een verlaagd zuurstofgehalte. De combinatie van die twee factoren leidt er toe dat de lucht de UV stralen van de zon minder goed kan filteren. De sneeuw weerkaatst het zonlicht waardoor de UV straling aanzienlijk toeneemt en je dus sneller kan verbranden. 
Een beschermende zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (tenminste SPF 30) waarmee je je huid regelmatig en meerdere keren per dag insmeert, is echt onmisbaar tijdens de wintersport. Ook als de zon zich niet laat zien zijn de UV stralen wel degelijk aanwezig.

2. Vette crème als barrière
In de winter gebruiken we een vettere crème dan in de zomer. Zo bescherm je de huid in de eerste plaats tegen kou en wind van buitenaf. Daarnaast is de luchtvochtigheid in de winter meestal lager dan in de zomer. Ook de verwarming speelt nog een grote rol waardoor alles bij elkaar de huid in de winter sneller uitdroogt dan in de zomer. Zo kunnen sneller rimpeltjes ontstaan. 

3. Hydrateren met een masker
Twee of drie keer per week een intensief hydraterend masker gebruiken is echt geen overbodige luxe voor je huid in deze periode. Gebruik vooraf eventueel een milde peeling of scrub om de dode huidcellen te verwijderen. 

4. Lippen
Vaak zijn je lippen een goede graadmeter. Die kunnen als eerste gevoelig op kou en droogte reageren. Voelen je lippen droog aan, zie het dan als teken dat ook de rest van je (gezichts)huid extra verzorging en hydratatie nodig heeft. Om het trekkende gevoel van de lippen te verzachten, hebben mensen vaak de neiging om aan de lippen te likken. Dat geeft juist een tegengesteld resultaat: het vocht droogt op en droogt de lippen nog meer uit. Wie aan de lippen likt, krijgt gegarandeerd gesprongen lippen. Dit is niet alleen pijnlijk, maar ook geen fraai gezicht.

5. Water
Drink voldoende water (minimaal 1,5 ltr). Als je het vochtgehalte in je huid goed op peil houdt, dan voorkom je andere huidproblemen, zoals een droge huid, rimpels of couperose. Wees aan de andere kant ook voorzichtig met water. Warm water, en ook zeep, halen de natuurlijke oliën van je huid. Was je gezicht dus met lauw water en gebruik producten die je huid niet uitdrogen.

6. Supplementen
Voedingssupplementen kunnen niet alleen je weerstand verhogen maar zorgen er ook voor dat je huid meer gaat stralen. Denk hierbij aan omega 3 vetzuren, vitamine C, D3 en een multivitamine. Die kunnen ervoor zorgen je vocht- en vethuishouding van binnenuit op peil te houden.

7. Ogen
Vergeet als laatste de ogen niet. Vooral de huid rondom de ogen verdient in het winterseizoen onze bijzondere aandacht. De huid rondom je ogen is door haar schaarse talgkliertjes en gebrek aan onderhuids vetweefsel onderhevig aan voortijdige veroudering. Hierbij komt dat wij bij wind en kou de neiging hebben de ogen dicht te knijpen, waardoor uitdrukkingsrimpeltjes worden geaccentueerd. Een speciale oogcrème is dus beslist geen overbodige luxe.
 

Adres
Kraailandhof 4
3828 JM Hoogland
E-mail
info@belleallure.nl
Telefoon
033 457 10 41