Donkere kringen

Published:

Veel mensen zeggen dat ze wallen onder hun ogen hebben, maar bedoelen dan eigenlijk de donker gekleurde kringen onder hun ogen. Deze kringen onder de ogen zijn een teken van gebrek aan vocht. Als je een tekort aan vocht hebt in je lichaam wordt de huid onder je ogen dunner. Je kijkt dan als het ware  ‘door de huid heen’ waardoor je de blauwige bloedvaatjes kunt zien.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Ik zal er hieronder een aantal noemen:

1. Stress en / of vermoeidheid
Een paar nachten slecht slapen betekent voor veel mensen een slaaptekort. In de bleke vermoeide huid worden bloedvaten nog beter zichtbaar in de al dunne huid onder de ogen. Donkere kringen worden dan zichtbaar. Vaak is de oplossing rust en ontspanning.

2. Gebrek aan vitamines en mineralen
Donkere kringen kunnen wijzen op een tekort aan ijzer, waardoor de huid bleker wordt. De oplossing ligt dan in voedingsmiddelen eten die veel ijzer bevatten. Een ijzerrijk dieet bevat vlees, vis, gevogelte, broccoli, bloemkool, pompoen, tomaten en citrusvruchten. IJzeropname in het lichaam wordt verbeterd door de aanwezigheid van voldoende vitamine C.
Ook een tekort aan vitamine C, K, B6 en B12 kan donkere kringen onder je ogen tot gevolg hebben. Voorkom zo’n tekort door voedingssupplementen te gebruiken. Let er hierbij op dat je natuurlijke supplementen gebruikt en geen synthetische! Zorg dat je ook voldoende anti-oxidanten binnen krijgt, die maken je aders namelijk sterker. Veel anti-oxidanten zitten onder andere in bessen (goji-, blauwe- en bosbessen), frambozen, bramen, avocado en bieten.

3. Teveel koffie of alcohol
Het drinken van koffie of alcohol zorgt ervoor dat de doorbloeding slechter wordt en dat er vocht onttrokken wordt aan je lichaam. Drink in ieder geval een glas water na een kop koffie of glas wijn.

4. Dunne huid onder de ogen (erfelijkheid)
Sommige mensen hebben gewoon een heel erg dunne huid onder de ogen waardoor kringen zich sneller aftekenen. De meest voor de hand liggende oplossing is dan een zo gezond mogelijke levensstijl te hanteren. Gezond eten, voldoende slaap, niet drinken en roken.

Met een concealer of foundation over een goede oogcrème kan je donkere kringen wat minder laten opvallen.  Ook een koud kompres kan wat verlichting geven. In de zomermaanden is het belangrijk om de huid rondom je ogen te beschermen met een zonnecrème met een sterke factor en een zonnebril te dragen.

 

Meer lezen over wallen onder je ogen? blog: wallen onder je ogen

Adres
Kraailandhof 4
3828 JM Hoogland
E-mail
info@belleallure.nl
Telefoon
033 457 10 41