Bloedblaasjes: alles wat je moet weten

Bloedblaasjes zijn kleine rode ‘bultjes’ die vanaf ongeveer het 25e levensjaar kunnen ontstaan. Ze worden zelden groter dan enkele millimeters en komen veel voor op decolleté, buik en rug. Ze zijn geheel onschuldig, maar worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

Wat zijn bloedblaasjes?

Definitie van Bloedblaasjes

Bloedblaasjes zijn kleine blaasjes die gevuld zijn met bloed in plaats van de heldere vloeistof die vaak wordt aangetroffen in gewone blaren. Ze verschijnen meestal als kleine rode ‘bultjes’ op de huid.

Hoe ontstaan bloedblaasjes?

Bloedblaasjes ontstaan wanneer kleine bloedvaten onder de huid beschadigd raken, meestal door wrijving, druk of een plotselinge impact. Dit zorgt ervoor dat bloed uit de bloedvaten lekt en zich ophoopt onder de huid.

belle allure

Behandel bloedblaasjes met aandacht en zorg.

belle allure

Hoe behandelen wij bloedblaasjes?

Bloedblaasjes kunnen als cosmetisch storend ervaren worden. Daarom kan er de wens zijn om de bloedblaasjes te laten behandelen. Een bloedblaasje kan veilig worden behandeld door middel van een T-Away behandeling. De T-Away werkt door middel van Ultra Short High Frequency (USHF). Dit een techniek waar in de medische wereld veel mee wordt gewerkt, en die ook voor de cosmetische branche beschikbaar is gesteld.

Waar komen bloedblaasjes het meest voor?

Bloedblaasjes komen het meeste voor op het gezicht, de hals, buik, rug en borst. Ook kunnen ze op andere plekken op het lichaam verschijnen. Zowel mannen als vrouwen hebben er last van. Ze lijken vaker voor te komen op een lichte huid, hoewel ze daar ook meer opvallen dan op een huid met pigment. 

Veelgestelde vragen over bloedblaasjes:

Het is belangrijk om de blaar intact te laten om infectie te voorkomen. Houd de omgeving schoon en droog, en vermijd druk of wrijving op de blaar. Mocht je het bloedblaasje willen laten verwijderen dan kun je een T-Away behandeling overwegen.

Draag goed passende schoenen, gebruik beschermende kleding en pleisters, en zorg voor een goede huidverzorging. Vermijd herhaalde wrijving en druk op dezelfde plek.

Voor een snelle en effectieve verwijdering van bloedblaasjes kun je de T-Away behandeling overwegen. Deze methode maakt gebruik van hoogfrequente stroom om ongewenst weefsel veilig te verwijderen zonder de omliggende huid te beschadigen. Het is een relatief pijnloze behandeling met een korte hersteltijd, en wordt vaak aanbevolen door huidtherapeuten en dermatologen. De T-Away behandeling biedt een innovatieve oplossing voor het verwijderen van bloedblaasjes en andere huidoneffenheden. Raadpleeg een gekwalificeerde behandelaar om te bespreken of deze methode geschikt is voor jou specifieke situatie.

De T-Away behandeling is een methode waarbij ongewenste huidoneffenheden, zoals bloedblaasjes, veilig en effectief worden verwijderd met behulp van een hoogfrequente stroom. Dit wordt vaak gedaan door een huidtherapeut of dermatoloog.

De behandeling kan een licht prikkelend gevoel geven, maar wordt over het algemeen goed verdragen. Indien nodig kan een verdovende crème worden aangebracht om het ongemak te minimaliseren.

Staat je vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op.

Kennismakings­behandeling bij bloedblaasjes

uitgebreide intake en gratis huidanalyse

Wil je meer weten over een T-Away behandeling bij bloedblaasjes? Of wil jij weten wat voor jouw huid de beste producten en behandelingen zijn? Zodat ook jouw huid gaat stralen? Maak een afspraak voor een kennismakingsbehandeling met uitgebreide intake en gratis huidanalyse t.w.v. € 49,50 en ontvang een passend behandelplan specifiek voor een verslapte huid.