Couperose - Rosacea

Couperose

Couperose zijn kleine storende rode adertjes in het gelaat. Het komt vaak voor op de wangen en de neus. Bij couperose zijn de bloedvatwandjes te dun. Het bloed stroomt niet goed door en blijft in de adertjes zichtbaar. 

Vooral mensen met een dunne lichte huid kunnen vroeg of laat last krijgen van couperose. Het wordt vaak als cosmetisch storend ervaren.

Uitgebreide blootstelling aan warmte en kou is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose. In de zomer dient dus een goede zonbescherming te worden gebruikt (min. SPF 30). Daarnaast is het ook van belang dat er in de winter een vettere crème wordt gebruikt om de huid te beschermen. Gekruid voedsel, koffie en alcohol kunnen couperose verergeren, evenals een te hete douche of sauna.  

Een Spider Naevi is één enkel verwijd haarvaatje dat vaak als een klein verheven bolletje op de huid ligt. Vanuit het bolletje zie je vaak een aantal kleine vertakkingen / pootjes. Hierom wordt dit ook wel een spinnetje genoemd.

spider-naevi.png: PNG afbeelding (199 KB)

Behandeling

Met de T-Away kunnen adertjes binnen enkele minuten worden verwijderd. Met dit apparaat, afkomstig uit de medische wereld, worden huidoneffenheden snel en direct weg gehaald. Deze techniek heet coaguleren. De behandelingen zijn veilig en zo goed als pijnloos. Het effect is direct zichtbaar. 
Prijsindicatie vanaf €35,-.

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die vaak gekenmerkt wordt door felle roodheid (vaak in een vlindervorm), couperose en rode en gele bultjes of puistjes. Rosacea komt voornamelijk voor in het gezicht op de wangen, het voorhoofd en de kin. Het is niet besmettelijk en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. 

Rosacea verminderen kan door met onderstaande factoren rekening te houden:

  • bescherm de huid in de zomer en de winter met een beschermende crème
  • vermijd te heet douchen, baden of saunagebruik
  • gebruik niet te sterke producten (overgevoeligheidsreacties)
  • vermijd stress
  • hormonen (opvliegers)

Wat heeft voeding er mee te maken?
Er is een aantal voedingssoorten en dranken die rosacea kan verergeren. Alle alcoholische dranken, vooral wijn, blijken boosdoeners. Qua voeding zijn het vooral de spicy voedingssoorten zoals pepers, rood vlees, augurken, melkproducten, mosterd, curry, azijn, tabasco, ketchup, kaneel, anijs, paprika’s, tomaten, bouillon blokjes en scherpe kruiden. Goede voeding is onder andere:

  • Omega-3 rijke voeding, zoals vette vis, maar altijd in combinatie met krachtige antioxidanten. 
  • Eet veel kleurrijke groentes en fruit, bijv abrikozen, mango’s, meloen, pompoen, groene bladgroentes, spinazie, wortels.

De oplossing voor rosacea is er!
De voedingssupplementen van Laviesage kunnen de oorzaak aanpakken en de producten uit de Vital C lijn van Image kunnen de huid kalmeren.

Adres
Kraailandhof 4
3828 JM Hoogland
E-mail
info@belleallure.nl
Telefoon
033 457 10 41