Al 15 jaar ervaring
Orthomoleculair voeding- & huidspecialist
Wetenschappelijke bewezen producten

Couperose

In dit artikel:

Stoor jij je aan kleine rode adertjes in het gelaat? 

Hieronder lees je hoe couperose ontstaat en welke behandelingen couperose tegen gaan.

Wat is couperose?

Couperose zijn kleine storende rode adertjes in het gelaat. Het komt vaak voor op de wangen en de neus. Bij couperose zijn de bloedvatwandjes te dun. Het bloed stroomt niet goed door en blijft in de adertjes zichtbaar. 

Wanneer kun je couperose krijgen?

Vooral mensen met een dunne lichte huid kunnen vroeg of laat last krijgen van couperose. Het wordt vaak als cosmetisch storend ervaren.

belle allure

Hoe kun je couperose voorkomen?

Uitgebreide blootstelling aan warmte en kou is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose. In de zomer dient dus een goede zonbescherming te worden gebruikt (min. SPF 30). Daarnaast is het ook van belang dat er in de winter een vettere crème wordt gebruikt om de huid te beschermen. Gekruid voedsel, koffie en alcohol kunnen couperose verergeren, evenals een te hete douche of sauna.  

Wat is een Spider Naevi?

Een Spider Naevi is één enkel verwijd haarvaatje dat vaak als een klein verheven bolletje op de huid ligt. Vanuit het bolletje zie je vaak een aantal kleine vertakkingen/pootjes. Hierom wordt dit ook wel een spinnetje genoemd.

De T-Away behandeling

Met de T-Away kunnen adertjes binnen enkele minuten worden verwijderd. Met dit apparaat, afkomstig uit de medische wereld, worden huidoneffenheden snel en direct weg gehaald. Deze techniek heet coaguleren. De behandelingen zijn veilig en zo goed als pijnloos. Het effect is direct zichtbaar. 
Prijsindicatie:  vanaf € 45,-.

Welke behandelingen kun je inzetten tegen couperose?

Orthomoleculair voedingsadvies

Microneedling