Al 15 jaar ervaring
Orthomoleculair voeding- & huidspecialist
Wetenschappelijke bewezen producten

Droge en vochtarme huid

In dit artikel:

Heb je last van een droge of vochtarme huid?

Hieronder lees je in het kort wat een vochtarme huid en een droge huid is, wat het verschil tussen beide is én hoe we dit kunnen behandelen bij Belle Allure in Amersfoort.

Droge en vochtarme huid

Een droge huid is een huidtype en is genetisch bepaald. Welk huidtype je hebt is afhankelijk van de hoeveelheid talg die je huid produceert. Vochtarm is een huidconditie, dat is de staat waarin je huid op dit moment verkeerd. In mijn blog lees je meer hierover.

Wat is een droge huid?

Een droge huid is een huid die een tekort heeft aan talg. Een droge huid ziet vaak wat dof en mat uit, voelt soms trekkerig aan en heeft weinig tot geen zichtbare poriën. Vaak zien we dat een droge huid ook vochtarm is, maar dat hoeft niet.

Wat is een vochtarme huid?

Een vochtarme huid is een huid die een vocht tekort heeft waardoor de huid trekkerig aanvoelt. Een vochtarme huid is afhankelijk van diverse factoren zoals stress, voeding, hormonen of de zon. Dat heeft niets te maken met de hoeveelheid talg in je huid en kan dus bij elk huidtype voorkomen.

belle allure

Wat kan je doen tegen een droge of vochtarme huid?

Zowel de droge als vochtarme huid zijn gebaat bij een dubbele aanpak. Producten voor de huid zelf en voeding (oa omega’s) van binnenuit. Een vochtarme huid heeft veel baat bij het herstellen van de barrière laag van de huid. Dat kan met ingrediënten in je verzorgingsproducten die vocht kunnen binden in de huid (zoals bijvoorbeeld hyaluronzuur) en die kunnen voorkomen dat het vocht uit de huid verdampt.

Welke behandelingen kun je inzetten tegen een droge of vochtarme huid?

Peeling

Microneedling - Dermapen

Lichttherapie