Al 15 jaar ervaring
Orthomoleculair voeding- & huidspecialist
Wetenschappelijke bewezen producten

HELP……RIMPELS!

Rimpels… Help!

Astrid, kun je iets doen aan mijn rimpels? Het is één van de vragen die vaak aan mij gesteld wordt. Hoe kan je ze verminderen? Helpen collageensupplementen? Een eenvoudig antwoord kan ik je eigenlijk niet geven. Want elke huid en elk persoon is weer anders. Toch is er wel een en ander te zeggen over het hoe en waarom van rimpels. Hieronder leg ik uit wat een rimpel nu precies is en ik geef een paar tips om rimpels letterlijk te lijf te gaan én te voorkomen.

Om met dat laatste te beginnen. Rimpels hebben veel te maken met hoe je je huid verzorgt. Leef je gezond, gebruik je de juiste producten en let je goed op je voeding, dan blijft je huid letterlijk in vorm. Een mooie huid wordt namelijk van binnenuit opgebouwd.

Storend?

Natuurlijk wil iedereen er energiek en stralend uitzien. Daar horen storende rimpels niet bij. Maar ja, wat is storend? Dat is puur persoonlijk. Waar de één rimpels als een teken van levenswijsheid ziet of zelfs grappig vindt, is voor de ander elke rimpel teveel. Die stoort zich er vreselijk aan en durft soms niet eens meer in de spiegel te kijken. Nu is het zo dat sommige rimpels best charmant kunnen staan. Rimpeltjes die zichtbaar zijn bij het lachen, hebben zelfs iets vrolijks. Maar rimpels die een frons vormen op je gezicht, geven een uitstraling die je niet wil. Sterker nog, mensen denken dat je moe bent of vragen waarom je zo boos kijkt…. Terwijl dat helemaal niet zo is.

Herhaling

Laten we eens kijken naar hoe een rimpel ontstaat. Het gebeurt in elk geval nooit van het ene moment op het andere. Een rimpel is het resultaat van herhaalde bewegingen, over een langere periode. Een jonge huid komt gewoon weer ‘strak’ te staan, maar hoe ouder je wordt, hoe meer moeite je huid daarmee heeft. Treedt zo’n vouw steeds weer op dezelfde plek op, dan werkt je huid op een bepaald moment niet meer goed mee. De huidlagen blijven aan elkaar verkleefd zitten. De vouw of plooi blijft bestaan en wordt zichtbaar als een rimpel(tje). 

Ouder worden

Rimpels ontstaan ook door het verstrijken van de tijd. Door het ouder worden verliest de huid zijn elasticiteit, ontstaat er vochttekort en krijg je last van de zwaartekracht. Kon je eerst de huid nog glad trekken en het rimpeltje wegtrekken, uiteindelijk lukt dat niet meer en blijft de rimpel zichtbaar.

Behandelingen

Bij rimpels zijn er verklevingen in de huidlagen. Hierdoor is de doorbloeding niet optimaal. Gelukkig kun je daar wat aan doen. Bijvoorbeeld met microneedling of een bindweefselmassage. Met deze methoden wordt de huid direct onder de rimpel geactiveerd en zal de huid precies op die plek meer collageen gaan aanmaken. Je huid gaat dus na de behandeling zelf aan het werk en zal de rimpel op een natuurlijke manier opvullen. Uiteraard moet je wel voldoende ‘bouwstoffen’ in je lichaam hebben. Die kan je aanvullen met collageensupplementen.

Naast microneedling en bindweefselen is het ook verstandig om de huid te behandelen met energie in de vorm van lichttherapie. Het licht geeft de huidcellen een extra energie-boost, waardoor je huid beter functioneert. Deze technieken vullen elkaar prachtig aan, zodat je verzekerd bent van een mooi resultaat.

Wil jij op een gezonde en natuurlijke manier iets aan je rimpels doen? Neem dan contact met mij op!

Astrid Sparreboom

Astrid Sparreboom

Orthomoleculair voeding- & huidspecialist

Alle artikelen

In deze blog:

Lees ook: