Al 15 jaar ervaring
Orthomoleculair voeding- & huidspecialist
Wetenschappelijke bewezen producten

Herfst: tips voor je huid

Vijf tips om je huid in de herfst optimaal te beschermen en te voeden.

De herfst komt eraan. Mooie warme kleuren, een bos met vallende blaadjes. Zoals we ook wisselen van garderobe bij het wisselen van de seizoenen zo is het ook goed om naar je huidverzorging te kijken en die aan te passen. Door de zon is de buitenste huidlaag van dode huidcellen dikker geworden en kan het zijn dat dode huidcellen meer opgestapeld op de huid liggen. Je mooie bruine zomerkleurtje verdwijnt langzaamaan en er blijft een vale huid achter. Tijd voor wat tips om hier wat aan te doen:

1. Voorkom een doffe en vale huid

Voorkom een doffe en vale huid door te peelen of een microneedling behandeling te ondergaan. De dode huidcellen worden zo verwijderd, pigmentvlekjes worden weer lichter en er komt een mooie frisse huid tevoorschijn. Wel wat blanker dan in de zomer, maar weer mooi doorbloed. Een intensieve kuur van 3-6 behandelingen geeft een echte boost!

2. Thuisverzorging

Gebruik dagelijks wat vollere thuisverzorgingsproducten zoals een serum en een voedende nachtcrème.
In dit jaargetijde wordt de luchtvochtigheid lager waardoor je huid sneller uitdroogt. Gebruik daarnaast 1 of 2 keer per week een hydraterend masker en/of ampullen. Zo kan je de natuurlijke huidbarriere herstellen en de invloed van bijvoorbeeld de verwarming beperken.

3. Voeding

Eet gezonde oranje, rode en groene groenten. Hierbij kan je denken aan pompoen, spruitjes, rode bietjes of rode kool. Deze groenten bevatten veel antioxidanten, vitamine A,C en E en diverse gezonde mineralen. Variatie in je voeding is echt het allerbeste.

4. Voedingssupplementen

Gebruik natuurlijke voedingssupplementen en vergeet zeker de Vitamine D3 niet. In de zomer kan je D3 aanmaken via de zon op je huid, in de winter onstaat het tekort. Vitamine D3 slikken in de maanden met een ‘r’, dus vanaf september tot en met april, is geen overbodige luxe.

5. Dagcrème met zonbescherming.

Gebruik ook in deze periode een dagcrème met zonbescherming.
UV straling is immers ook aanwezig als de zon niet elke dag meer schijnt. Het is daarom belangrijk om je huid het hele jaar door goed te beschermen want UV straling verzoorzaakt meer dan 80% van de rimpeltjes, pigmentvlekken en verminderde huidelasticiteit.

Astrid Sparreboom

Astrid Sparreboom

Orthomoleculair voeding- & huidspecialist

Alle artikelen

In deze blog:

Lees ook: