Al 15 jaar ervaring
Orthomoleculair voeding- & huidspecialist
Wetenschappelijke bewezen producten

Rimpels en verslapte huid

In dit artikel:

Rimpels behandelen in Amersfoort? Wil je mooi & gezond oud worden?

Hieronder lees je hoe rimpels ontstaan en wat je er tegen kunt doen.

Wat is een rimpel?

Een rimpel is het resultaat van herhaalde bewegingen gedurende een langere periode. Een jonge huid komt gewoon weer ‘strak’ te staan, maar hoe ouder je wordt, hoe meer moeite je huid daarmee heeft. Treedt zo’n vouw steeds weer op dezelfde plek op, dan werkt je huid op een bepaald moment niet goed meer mee. De huidlagen blijven aan elkaar verkleefd zitten. De vouw of plooi blijft bestaan en wordt zichtbaar als een rimpel(tje). 

Hoe ontstaat een rimpel?

Rimpels ontstaan door het verstrijken van de tijd. Door het ouder worden verliest de huid zijn elasticiteit, ontstaat er vochttekort en krijg je last van de zwaartekracht. Als we jong zijn trekt de huid zich vanzelf weer glad, uiteindelijk lukt dat niet meer en blijft de rimpel zichtbaar. Het proces van huidveroudering kunnen we niet stopzetten. Wel kunnen we het remmen. Rondom de ogen zien we meestal de eerste tekenen.

belle allure

Wat kun je doen tegen rimpels?

Bij rimpels zijn er verklevingen in de huidlagen. Hierdoor is de doorbloeding niet meer optimaal. Gelukkig kun je daar wat aan doen. Bijvoorbeeld met microneedling of een bindweefselmassage. Met deze behandelingen wordt de huid direct onder de rimpel geactiveerd en zal de huid precies op die plek meer collageen gaan aanmaken. Je huid gaat dus na de behandeling zelf aan het werk en zal de rimpel op een natuurlijke manier opvullen. Uiteraard moet je wel voldoende ‘bouwstoffen’ in je lichaam hebben. Die kan je aanvullen met collageensupplementen.

Welke behandelingen kun je inzetten tegen rimpels?

Bindweefsel­massage

Lichttherapie

Peeling

Microneedling