Al 15 jaar ervaring
Orthomoleculair voeding- & huidspecialist
Wetenschappelijke bewezen producten
microneedling

Waarom is Microneedling met de Dermapen perfect voor dit seizoen?

Nu de natuur van kleur verandert en de temperatuur daalt, is het tijd om niet alleen je garderobe aan te passen, maar ook je huidverzorgingsroutine. De herfst-winter is het ideale seizoen om je huid intensiever aan te pakken en voor te bereiden op de koude maanden die voor ons liggen. Microneedling is juist nu de perfecte behandeling om je huid een boost te geven. Hier zijn een paar redenen waarom Microneedling ideaal is voor deze periode van het jaar.

1. Herstel van zomerschade

Na een zomer vol blootstelling aan de zon kan je huid schade hebben opgelopen. Microneedling met de Dermapen4 is een effectieve manier om die schade te herstellen. De behandeling bevordert de productie van collageen, wat niet alleen helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, maar ook bij het herstellen van de vochtbalans van je huid.

2. Vermindering van pigmentvlekken

De zomerperiode kan er soms toe leiden dat pigmentvlekken zichtbaar worden als gevolg van blootstelling aan de zon. Microneedling kan helpen deze vlekjes te verminderen door de huid te stimuleren tot vernieuwing. Hierdoor krijg je niet alleen een egalere teint, maar ook een stralende glans op je huid. Vooral bij pigmentproblematiek is het heel belangrijk om trouw te zijn aan het gebruik van goede verzorgingsproducten. Dat zijn producten waar werkstoffen inzitten die het pigmentproces kunnen remmen, denk aan diverse zuren (kojic zuur, vitamine A, vitamine C).

3. Voorbereiding op de winter

Met de winter voor de deur is het goed om je huid voor te bereiden op de koude en droge lucht. Hoe kouder het buiten wordt, hoe droger de lucht in huis. Microneedling helpt bij het verbeteren van de opname van hydraterende producten, waardoor je huid beter in staat is om vocht vast te houden. Een van die producten is hyaluronzuur, kies er dan wel één die verschillende vormen qua moluul grootte aan hyaluron bevat.

4. Minimale zonblootstelling na de behandeling

Een van de aanbevelingen na Microneedling is om overmatige blootstelling aan de zon (met name warmte!) te vermijden. In de herfst en winter is dit gemakkelijker, omdat de zon minder intens is dan in de zomer. Dit minimaliseert het risico op pigmentatieproblemen na de behandeling. Uiteraard moet je ook in deze tijd van het jaar wel je SPF crème blijven gebruiken.

5. Beperkte downtime

Microneedling met de Dermapen4 staat bekend om zijn snelle hersteltijd. De downtime is voor de meeste mensen 24-48 uur. Dat is de tijd dat je huid nog wat rood en warm kan aanvoelen en je dus geen mega actieve sportactiviteiten of saunabezoek moet plannen. Daarna zal je huid weer normaal aanvoelen en reageren. Super fijn want zo hoef jij je niet dagen lang op te sluiten in je huis -).

Of je een stralende frisse teint wilt, fijne lijntjes wilt verminderen of pigmentvlekken wilt aanpakken, Microneedling biedt heel veel voordelen voor je. Wil jij ontdekken hoe Microneedling jou kan helpen? Boek dan snel een intakegesprek!

Astrid Sparreboom

Astrid Sparreboom

Orthomoleculair voeding- & huidspecialist

Alle artikelen

In deze blog:

Lees ook: