Al 15 jaar ervaring
Orthomoleculair voeding- & huidspecialist
Wetenschappelijke bewezen producten

Lentekriebels: tips voor je huid!

Wat fijn dat de lente is begonnen. De dagen worden weer langer, het voorjaar hangt in de lucht en het zonnetje laat zich af en toe al heerlijk zien én voelen. Tijd voor lentetips om je huid in het voorjaar gezond te laten stralen!

1. Intensieve behandelingen: peeling of microneedling

In de winter kan je huid er wat vaal en dof uit gaan zien. Door je huid een intensieve peeling of microneedlingbehandeling te laten ondergaan, zorg je ervoor dat je huid blijft stralen. Het voorjaar is een prima tijd om nog een paar intensieve behandelingen te doen en je huid zo te ontdoen van je ‘wintervel’. De zon is in deze periode nog niet zo fel dus een intensieve boost kan nu nog prima. Zo komen de nieuwe huidcellen versneld naar de oppervlakte van je huid en zie je er stralend fris uit.

2. Hydrateren

Na de koude wintermaanden en veel de verwarming aan in huis kan je huid wel wat extra vocht gebruiken. Een (vlies) masker voor thuis of een overnight masque gedurende de nacht kunnen je huid van buitenaf helpen. Je huid knapt er zichtbaar van op.
Daarnaast blijft het belangrijk om ongeveer 2 liter water per dag te drinken(dat mag ook gember / kruidenthee oid zijn). Bij een tekort aan water krijg je vaak last van hoofdpijn, vermoeidheid, een slechte stoelgang en ziet je huid er valer uit. Meer water drinken zorgt ervoor dat je de afvalstoffen uit je lichaam beter kan afvoeren en je zal zien dat je huid ervan gaat stralen.

3. Andere crème

Pas je crème aan. In de winter heeft je huid vaak behoefte aan een wat vettere voedende crème. In het voorjaar zijn hydraterende serums, luchtigere crèmes en maskers vaak erg fijn. Zeker overdag kan een luchtiger product vaak fijner aanvoelen. 

4. Beschermen

Het zonnetje schijnt af en toe al lekker en het is dus zeker nodig om je huid te beschermen met een crème met SPF factor. De UV stralen zijn altijd aanwezig en de zonkracht wordt langzaamaan steeds intensiever. Een dagcrème met een SPF factor helpt ook om je huid te beschermen tegen pigmentvlekken en huidveroudering. Wist je dat een SPF factor maar 2 uur zijn werk doet. Zeker als je veel in de zon buiten bent, moet je dus met grote regelmaat smeren om goed beschermd te blijven.

5. Detox

De zuiverende werking van een detox helpt je je lichaam te ongiften. Zo krijg je een super zachte stralende schone huid. Het Vegan detox programma van ScKin Nutrition is een mild detox programma van 10 dagen waar je een superresultaat mee bereikt. Heb je interesse in een detox? Vraag dan gerust om meer informatie

Astrid Sparreboom

Astrid Sparreboom

Orthomoleculair voeding- & huidspecialist

Alle artikelen

In deze blog:

Lees ook: